Kerkbalans 2024
 

Ook dit jaar is uw financiële bijdrage onmisbaar voor het werk van uw Protestantse Gemeente te Barendrecht. 

Veel gestelde vragen:

  1. Is mijn kerk in balans?
  2. Hoe bepaal ik hoeveel geld ik geef?
  3. Kan ik mijn gift opgeven bij de belastingdienst?

Is mijn kerk in balans?

In 2023 hebben onze gemeenteleden toegezegd € 512.000. 

In 2024 hebben we uitgaven voor: pastoraat, jeugd en diaconaat. Ook zullen investeringen worden gedaan in de verduurzaming van onze gebouwen.

We vertrouwen erop dat we met elkaar een bedrag kunnen toezeggen dat in de lijn ligt van 2023 en als het kan iets hoger. De totale begroting en onderbouwing van de begroting 2024:

Begroting

Hoe bepaal ik hoeveel geld ik geef?

Om onze gemeente in 2024 financieel gezond te houden, vragen wij u met klem zorgvuldig te overwegen welk bedrag u aan de kerk wilt schenken.   

  • Betaalt u minder dan € 50? Overweeg of u in ieder geval € 50 kunt betalen.
  • Als u meer schenkt, vragen wij u uw bijdrage te verhogen met minstens 3%. Dit percentage is gelijk aan de jaarlijkse daling vrijwillige bijdragen (met name wegvallende bijdragen door overlijden).

Wij vragen u om na te denken hoe u kunt bijdragen om de begroting van onze kerk in balans te houden. Geef voor de kerk, met uw verstand en uw hart.

Kan ik mijn gift opgeven bij de belastingdienst?

Uw bijdrage aan Kerkbalans valt bij uw belastingaangifte onder “Giften aan goede doelen” = “Algemeen Nut Beogende Instellingen (ANBI)”. Daarmee komt uw bijdrage tussen bepaalde grenzen in aanmerking voor belastingaftrek. Als u kiest voor een “periodieke gift” is zelfs het hele bedrag aftrekbaar. U spreekt dan af om 5 jaar achtereen jaarlijks hetzelfde bedrag als kerkelijke bijdrage te betalen. Sinds 2014 hoeft u dit niet meer notarieel te regelen, maar kan de kerk met u hiervoor een schriftelijke overeenkomst opstellen. 

De schenkcalculator van kerkbalans.nl geeft u inzage wat de aftrekbaarheid van uw gift voor uw persoonlijke situatie betekent.

schenkcalculator


.
 
E-mailen
Bellen
Map
Info