TOP 2000 kerkdienst

Op 30 december 2017  vond de tweede Top2000-kerkdienst van Barendrecht plaats in de Triomfatorkerk.  Deze kerkdienst haakt aan bij de traditionele Top 2000 van  NPO Radio 2, die door miljoenen mensen eind december beluisterd wordt.

Zeker 400 mensen hebben met ons de Top 2000 kerkdienst gevierd. Want dat was het, een feest!! Licht, geluid, power point, muziek en techniek, alles viel op zijn plek. Ik durf allemaal superlatieven te gebruiken: super, geweldig, fantastisch! Vrijwel alle leeftijden waren vertegenwoordigd. 

Nummers met inhoud, die emotie oproepen, kippenvel en herinneringen, over thema's als liefde, dood en troost. Zo kon men luisteren naar Fragile (Sting), Pride (U2) en Going Home (Leonard Cohen). De band speelde o.a. Oude Maasweg (The Amazing Stroopwafels) en Omarm me. Het thema van de dienst was 'The Power Of Love'. Er was een muziekquiz en er werd gesproken door dominee Henk-Jan Ketelaar.

De positieve reacties waren overweldigend en ik durf te zeggen dat we gaan proberen er een traditie van te maken. Dus ja, muziek verblijdt, verbindt, al zijn er nog zoveel verschillende smaken! “Muziek brengt je geest tot rust als het stormt in je gevoel”