Kinderkerk in de Dorpskerk

De bijeenkomst van de Kinderkerk was zondag 12 maart 2017 weer een feest voor kinderen!  Een vijfentwintigtal kinderen en zo'n vijftig (groot)ouders en andere belangstellenden waren getuige van de feestelijke wijze waarop de kinderen het verhaal hoorden over hoe God in het begin alles maakte. En dat werd een feest met ballonnen! Nog nooit was de Dorpskerk zo feestelijk versierd.

De tweede bijeenkomst van de Kinderkerk van 2017 was op zondag 21 mei. Het was weer een feest voor kinderen!  Twintig kinderen en zo'n dertig (groot)ouders en andere belangstellenden waren getuige van de feestelijke wijze waarop de kinderen het verhaal hoorden over Jezus die heel veel mensen te eten gaf met maar een paar broden en twee vissen. De kinderen aten in de kinderkerk een stukje brood en na afloop namen ze allemaal nog een plak van de cake die gebakken was in de vorm van een vis.  

De bijeenkomst van de Kinderkerk op zondag 29 oktober 2017 was weer een feestje voor kinderen!  Een vijfentwintigtal kinderen en zo'n vijftig (groot)ouders en andere belangstellenden waren getuige van een wel heel bijzondere wijze waarop aan de kinderen het verhaal werd verteld over Mozes in het biezenmandje.

Voor in de Dorpskerk was een hele rietkraag neergezet en daartussen lag een biezenmandje.  Dat was al heel bijzonder, maar het verhaal kreeg pas echt een mooie wending toen er een echte pasgeboren baby in het mandje  werd gelegd door Lisette Looren de Jong. Zij en haar dochtertje speelden even voor de moeder en zus van de pasgeboren Mozes. De kleine Zoë bleef prinsheerlijk slapen in het biezenmandje terwijl dominee Jan Willem Stam het Bijbelverhaal vertelde.