Project Kerk in Actie – Tafels van Hoop – 18 december – Dorpskerk

 

In 2015 kwamen grote aantallen vluchtelingen naar Nederland. Zij zijn destijds gastvrij opgevangen door veel mensen, waaronder veel plaatselijke kerken. Eenmaal in Nederland voelen de meeste vluchtelingen zich echter eenzaam.

Uit onderzoek van EenVandaag blijkt dat 94% meer Nederlandse vrienden wil, maar dat het lastig is vrienden te maken. Terwijl onderzoek ook uitwijst dat vriendschappen heel belangrijk zijn voor een succesvolle integratie.

Vandaar de oproep van Kerk in Actie: ‘Nodig vluchtelingen uit in uw kerk, op uw school, in het buurthuis of gewoon bij u thuis. Doe mee op maandag 18 december en geef vluchtelingen het gevoel dat ze welkom zijn en erbij horen.’

 

Samen met die scholen, kerken en families hoopt Kerk in Actie de langste eettafel van Nederland te vormen. Ook in Barendrecht werd een deel van deze lange tafel gedekt. In de Ontmoeting bij de Dorpskerk mochten we ongeveer 35 mensen, waaronder 25 statushouders, uitnodigen om met elkaar te eten en vooral ook omelkaar te leren kennen.

De Ontmoeting werd gezellig gemaakt en er een lekker en gezond buffet stond klaar. Aan een aantal statushouders maakte muziek en voor de kinderen was er iets te spelen. Genoeg ingrediënten dus om een goede ontmoeting te hebben aan de Barendrechtse tafels van hoop.